15:00

Öja FF

Referat: IFK Klagshamn - Öja FF

Vi hade idag blivit inbjudna av IFK Klagshamn att lira en miniturnering i 7-mannaformat på Hyllie IP. Detta Hyllie som för några år sedan var slätt jordbruksmark. Nu hade vi gigantiska Emporia som bakgrundskuliss samt kilometervis av asfaltskringlande vägar på väg åt alla riktningar. Det som vi hade tyckt varit skönt idag hade varit ett tätt buskage av vindavvisande vegetation. Inget kunde nu hindra den iskalla Öresundsvinden att påverka alla involverade aktörer.

I första matchen fick vi möta hemmalaget IFK Klagshamn och vid slantsinglingen fick de gula hemmalirarna fördelen av den jobbiga vinden i ryggen. Sådana faktorer påverkar spelet och vi hade svårt att i första halvlek få igång ett positivt passningsspel. Dessvärre var det också Klagshamn som fick sätta 1-0 och strax därpå 2-0 lite för lättVINDigt efter för snällt agerande i eget straffområde. Våra killar gjorde absolut flera fina anfallsförsök med passningsidéer och offensivt tänk men de riktigt heta lägena saknades. Vi kom till flertalet avslutningar via distansskott men hemmamålvakten var omutlig.

I andra halvlek fick vi vinden som en extra utespelare och tryckte också upp spelet en hel del. Vi anföll på bred front och hade bollen i vår ägo till stor del men även denna gång var egentligen skotten utifrån det farligaste vi skapade. Flertalet hörnor damp ner i "slottet" men vi hade svårt att vara först på plats när det vankades avslut. Slut på dagen trodde vi nog alla till mans att det var när Wahlfrid kolliderade illa med en av motståndaranfallarna. Knät fick sig en riktig kyss vilket medförde att Wahlfrid inte kunde fortsätta matchen. Viktor fick snabbt svida om till goalkeeper och gjorde det med beröm godkänt. I matchens sista skälvande sekunder fick Klagshamn också in 3-0 på ett lobbskott vilket också blev slutresultatet. Helt ok genomfört av våra killar, men många deltaljer finns att slipa på. Skönt, då har vi någonting att jobba med på träningarna! Fem minuters paus sedan väntade Hörby FF...